Chef Vinko Frlan prvi je koji obožava tjesteninu stoga kod kuhanja tjestenine svakako treba poslušati njegove savjete!

 

 

5 SAVJETA KAKO SKUHATI ODLIČNU TJESTENINU

 

 

 

 

Tjestenina je većini jedna od najdražih namirnica koju je toliko jednostavno pripremiti, i zaista je, ali je potrebno znati kako je pravilno skuhati. Najbolja je “al dente” i savršeno začinjena!

 

Pet osnovnih pravila kod kuhanja tjestenine:

 

1. Zasolite vodu kad prokuha! Prije nego ubacite tjesteninu u prokuhanu vodu, obavezno je posolite. Čak i malena žličica soli učiniti će veliku razliku.

 

2. Obavezno miješajte tjesteninu

Počnite miješati odmah čim stavite tjesteninu u vruću vodu kako biste bili sigurni da se tjestenina neće lijepiti. Ukoliko je samo ubacite u vodu sigurno će vam se zalijepiti.

 

3. Nema potrebe za dodavanjem ulja u vodu za kuhanje tjestenine

Ako vam je ovo prešlo u naviku nećete postići ništa drugo do li masnu tjesteninu. Takva tjestenina ne može se lijepo povezati s umakom, a ulje neće smanjiti mogućnost lijepljenja tjestenine.

 

4. Pridržavajte se uputa o vremenu kuhanju

Imaje na umu ukoliko pripremate neki umak u kojemu će se vaša tjestenina još kuhati da je potrebno skratiti vrijeme kuhanja kako nam se tijestenina ne bi prekuhala.

 

5. Ne ispirite tjesteninu u hladnoj vodi

Nema potrebe! Voda u kojoj se tjestenina kuhala je puna škroba i odlična je za zgušnjavanje umaka.

 

 

 

 

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''