Flambirane smokve u proseku na pudingu od čokolade

 

 

 

Sastojci

 

• 125g krupno nasjeckane čokolade za kuhanje

 

• 1.5dl svježeg vrhnja za šlag

 

• 1.5dl mlijeka

 

• 3 velika zumanjka

 

• 110g šećera

 

• 1 zlica kukuruznog brašna

 

 

 

Priprema:

 

Narezanu čokoladu stavimo u zdjelu-vrhnje i mlijeko kuhano do vrenja ulijemo na čokoladu i mješamo da se čokolada rastopi. Žumanjke šećer i kukuruzno brašno pjenasto umiješamo. Dodamo još čokoladu s vrhnjem stavimo na srednju vatru i mješamo. Kad se zgusti maknemo.

Kalupe malo namažemo maslacem i prekrijemo čokoladnom kremom približno tri četvrtine . Pokrijemo i bar na dva sata stavimo u frižider.

 

 

Krema maskarpone

 

 

Sastojci

 

• vrhnje za šlag 150g

 

• mascarpone 150g

 

• malo cimeta i šećera u prahu

 

 

 

 

Priprema:

 

Šlag cvrsto istucemo dodamo u njega mascarpone koji nakidamo unutra i šećer i cimet i dobro pomješamo. Smokve stavimo u tavu dvije žlice šećera i dvije žlice maslaca istopimo da dobije malo boju i zalijemo prosekom. Pustimo da malo prokuha i unutra ubacimo smokve da se samo zgriju.

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''