RECEPT

 

„GRAŠNJAKI“ PUNJENI TELEĆIM RAGUOM

S CONCASEOM OD POMIDORA I SALATOM OD PASKIJA

 

 

 

 

TIJESTO:

 

Namirnice:

 

 

• 250 g glatkog brašna

• 1 jaje

• 1 žumanjak

• 50 g maslaca

• 50 g toplog mlijeka (za otopiti maslac)

• prstohvat soli

• malo rakije

• malo šećera

• 40 g svježeg kvasca (1 kockica)

 

 

 

 

Priprema:

 

Kvasac, žličicu brašna i žličicu šećera razmutimo u malo mlake vode, pustimo da nakvasa. Maslac otopimo u mlijeku i od svih sastojaka zamijesimo glatko tijesto. Pustimo sat vremena da odstoji.

 

 

 

NADJEV: Ragu od teletine

 

Namirnice:

 

 

• 300 g teletine

• 1 kapula

• 1 dcl bijelog vina

• goveđa juha /kao temeljac/

• svježi vlasac ili mažuran

• malinovo ulje

 

 

Priprema:

 

Kapulu sitno nasjeckati i prodinstati na maslinovom ulju. Kad lijepo zažuti dodati teletinu narezanu na kockice i dalje zajedno dinstati. Začiniti sa malo soli, papra i podliti bijelim vinom. Kad vino ishlapi dodavati goveđu juhu. Nakon 30 min, kad se meso krene raspadati, jelo je gotovo. Dodati za kraj malo svježeg vlasca ili mažurana. Nadjev ohladiti.

 

 

 

CONCASE O POMIDORA

 

 

Priprema:

 

Pomidore uroniti u kipuću vodu pa onda pod hladnu vodu. Oguliti kožicu i meso izrezati na kockice. Zagrijati maslinovo ulje i pomidore prodinstati 2-3 minute, posoliti i popapriti. Na kraju dodati žličicu maslaca.

 

 

Tijesto razvaljati na 2 mm debljine i na svakih 4-5 cm staviti žličicu nadjeva, čašom praviti krugove s nadjevom  i spojiti tijesto u polumjesece.  Pržiti „grašnjake“ u dobro zagrijanom dubokom ulju par minuta dok lijepo ne porumene.

 

Na pjat staviti concase od pomidora i na njega servirati „grašnjake“ i salatu od paskija.

 

Dobar tek!

Vaš chef:  Vinko Frlan

 

 

 

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''