Cilj emisije je da se milijuni gledatelja upoznaju s hrvatskom gastronomijom, hrvatskom kulturnom baštinom i poviješću te hrvatskim turističkim destinacijama, atrakcijama i proizvodima.

 

NATIONAL GEOGRAPHIC u stanciji kovačići

 

 

Britanski Masterchef Dhruv Baker krenuo je sa snimanjem prvog velikog hrvatskog gastronomskog putopisa koji će se emitirati na NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL-u u 90 zemalja! Donosimo vam doživljaje sa snimanja te što je sve chef Vinko Frlan pripremio!

 

Britanski Masterchef Dhruv Baker krenuo je sa snimanjem prvog velikog hrvatskog gastronomskog putopisa koji će se emitirati na NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL-u u 90 zemalja! Donosimo vam doživljaje sa snimanja te što je sve chef Vinko Frlan pripremio!

 

Za početak, da predstavimo Dhruv Bakera, rođen je u Meksiku, odrastao u Indiji i Tanzaniji. Ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio i u svoj londonski restoran ‘Jolly Gardeners’ i u nedugo objavljenoj kuharici ‘Spice’.

2010. godine pobjedio je na britanskom Masterchefu čije je finale putem malih ekrana popratilo sedam milijuna gledatelja.

Ovaj karizmatični britanski chef, redoviti je gost najgledanijih emisija BBC- ovog ‘Good Food Channela‘ te redoviti star chef na svjetskim kulinarskim festivalima, poput Dubai Food Festivala.

 

Na samom setu snimanja rade 22 profesionalca, od režisera, direktora fotografije, kamermana, tonaca, kostimografa, šminkera, tehnike...itd.

Cilj emisije je da se milijuni gledatelja upoznaju s hrvatskom gastronomijom, hrvatskom kulturnom baštinom i poviješću te hrvatskim turističkim destinacijama, atrakcijama i proizvodima.

 

Masterchef Baker odabrao je upravo restoran Stanciju Kovačići za snimanje svoje prve hrvatske gastro emisije, što je već puno govori o umijeću kuhanja chefa Vinka Frlana koji je Bakera oduševio svojim dugogodišnjim iskustvom i kulinarskim umjećem, te lokalnim namirnicama.

Pri dolasku u restoran Dhruv se oduševio ambijentom, atmosferom i srdačnom dobrodošlicom mladog bračnog para chefa Vinka i Danijele Frlan. Ugodno se smjestio i krenuo sa kušanjem tradicionalnih specijaliteta. Sa prvim sljedom kušao je salatu od sipe sa paskama, mladim bobom i klicama kresa pokazujući veliko oduševljenje odabranim namjernicama i umjećem pripremanja istih. Drugi sljed, grašnjaki punjeni telećim raguom na pireu s tartufima i mladim bobom također ga je oduševio. Za vrijeme jela, Danijela je odgovarala na sva njegova pitanja vezana za sastojke, način pripreme i uzgoj samih namjernica.Treći slijed, janjeća koljenica u šugu s palentom i vongolama.

 

Ono što je bilo presudno za stvaranje velike strasti prema tradicijonalnoj kuhinji bio je upravo Bakerov posjet Stanciji Kovačići, okruženoj prekrasnom prirodom, planinom i morem odakle sve namjernice dolaze.

U želji da Vas upozna sa izvornim, autentičnim lokalnim vrijednostima, restoran Stancija Kovačići priča svoju priču. Arhitekturom koja kroz tradicionalni i rustični stil odražava utjecaj podneblja te kroz mnoge decentne detalje koji atmosferu čine domaćom i ugodnom. Unutrašnjost restorana inspirirana je prirodnim okruženjem gdje se isprepliću prirodni materijali kamen i drvo s toplim zemljanim bojama zidova.

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''