O NAMA

U želji da Vas upozna sa izvornim, autentičnim lokalnim vrijednostima, restoran priča svoju priču. To čini arhitekturom koja kroz tradicionalni i rustični stil odražava utjecaj podneblja; to čini kroz mnoge decentne detalje koji atmosferu čine domaćom i ugodnom. Unutrašnjost restorana inspirirana je prirodnim okruženjem gdje se isprepliću prirodni materijali kamen i drvo s toplim zemljanim bojama zidova.

Restoran Stancija Kovačići sastoji se od tri manje sale u kojima se može smjestiti do 70 uzvanika.

Na terasi  s oko 40 sjedećih mjesta možete se opustiti tijekom toplih ljetnih dana i ugodnih večeri uživajući u pogledu na pitoreskni krajolik maloga mjesta te u mirisima mediteranskog bilja lavande, ružmarina, bosiljka i lovora.

U našem restoranu rado ćemo za vas organizirati svečane i posebne događaje ; svadbene večere, domjenke, rođendanske proslave, razna obiteljska te poslovna druženja.

U Rukavcu pored Matulja, mjestu gdje se miješaju planinski zrak s Učke i miris mora opatijske rivijere, smjestila se “Stancija Kovačići”.

 

Vinko Frlan, u dvostrukoj ulozi vlasnika i glavnog kuhara, odvažio se ostvariti svoju dugogodisnju pomno planiranu zamisao - potpuno obnoviti i prenamijeniti staru obiteljsku kuću s kraja 19. stoljeća u ugostiteljski objekt koji je dobio ime po nadimku Frlanove obitelji u kući kojih se nalazila kovačija (kovačnica).

Chef Frlan od početka ugostiteljskog školovanja u Opatiji stjecao je znanje u obližnjim čuvenim kuhinjama, no za njegove kulinarske vještine presudno je osmogodišnje iskustvo u Kastavskom restoranu Kukuriku. Sudjelovao je u  stvaranju avangardne hrvatske gastroscene čiju filozofiju i danas njeguje u svojoj Stanciji: od izbora svježih lokalnih namjernica i njihove vrsne obrade, do nepretenciozna, ali elaborirana stila posluživanja.

 

Frlan svoju kuhinju opisuje kao mediteransku, sezonsku i kreativnu s naglaskom na tradicionalna jela Kvarnera i Istre, naravno moderno predstavljenu. Osobito je ponosan na svoju domaću tjesteninu i svježi kruh od različitih vrsta brašna s dodacima začinskog i samoniklog bilja. U ponudi su razna jela od boškarina, peke od janjetine, jela sa šparugama, koprivom, medvjeđim lukom, domaća tjestenina, njoki, ravioli...

 

Restoran se sastoji od 3 manje sale za sedamdesetak uzvanika s otvorenim kaminom  i pojedinačnim izlazima na terasu okruženu miomirisnim vrtovima s više od desetak vrsta mediterasnkog bilja poput lavande, ružmarina, bosiljka i maružina koje Frlan redovito rabi u slatkim i slanim jelima, a uz pomoć roditelja uzgaja i razno povrće.

 

Za goste željne dodatnog znanja o gastronomiji, organizira se škola primorske kuhinje te vođenje degustacije hrvatskih vina, jer vinska karta sadrži isključivo vina našeg podneblja.

 

Stancija nudi i pet soba za smještaj gostiju s pogledom na obližnje obronke Parka prirode Učka s mnoštvom planinarskih staza. Stancija Kovačići izvrsno je polazište za  cijeli kvarnerski kraj, blizu mora i urbanih sredina Opatije i Rijeke, a dovoljno daleko od gradske vreve, pomalo skrivena na stranputici i samozatajna poput njezinih vlasnika.

<

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''