PAŠTETA OD PILEĆE JETRICE BY CHEF VINKO FRLAN

 

 

 

Potrebni sastojci:

Jetrica:

  • 1 kg pileće jetrice
  • 2 kapule
  • 1,5 dcl crnog vina
  • sol
  • papar,
  • 3 lista lovora

 

Smjesa sa začinima:

  • 200 g malaca
  • čajna žlica mljevene i dimljene slatke crvene paprike
  • aceto baslamico
  • ulje s tartufima
  • worchester umak
  • tabasco
  • 1,5 dcl prošeka

 

Priprema:

 

1. Za početak se posebno pripremi  jetrica. Kapula se sitno nasjecka i na malo maslinonovg ulja propirja dok ne postane staklasta. Na to stavimo pileću jetricu i zajedno još kratko pirjamo. Posolimo, popaprimo, dodamo lovor, podlijemo sa crnim vinom i prokuhamo 10-tak minuta dok vino ne ispari. Pustimo da se ohladi.

 

2. Smjesu od začina radimo tako da maslac pjenasto izadimo mikserom, dodavajući crvenu papriku, 3 kapi aceta, po par kapi ulja s tartufima, worchestera i tabasca te prošek.

 

3. Ohlađenu jetricu usitnimo u multipraktiku i postepeno je dodajemo u smjesu za začinima. Sve zajedno još malo izmiksamo kako bi se smjesa ujednačila.

 

 

 

 

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''