Recept rižoto s vrganjanjima i pancetom

 

 

 

Sastojci za 2 osobe:

 

  • 180 g riže

 

  • 240 g vrganji

 

  • 1 češanj češnjaka

 

  • 100 ml bijelog vina

 

  • 1 žlica sjeckanog peršina

 

  • 1 žlica maslaca

 

  • 500 ml goveđeg temeljca

 

  • malo maslinovog ulja

 

  • 40 g ribanog parmezana ili ovčijeg sira

 

  • sol i papar

 

  • 4 fete pancete

 

 

 

 

 

Priprema:

 

1. U tavu zagrijati maslinovo ulje i dodati rižu odmah, rižu popržiti kratko te dodati češnjak

 

2. Kad se češnjak kratko poprži potrebno je dodati bijelo vino te pričekati da vino ispari

 

3. Vrganje narežemo na sitne komade i dodamo ih u rižu

 

4. Rižu podlijevati s temeljcem, dodavati temeljac malo po malo uz konstantno miješanje

 

5. Nakon 16 min rižu maknuti

 

6. Dodati maslac, maslinovo ulje, peršin, sir i svježi mljeveni papar

 

7. Ostaviti još minutu dvije da riža odstoji

 

8. Pancetu staviti u pleh i zapeći 5-6 min u pećnici te staviti na rižot

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''