recept za domaću šalšu

 

 

 

Sastojci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

Rajčice operemo, prokuhamo par minuta u kipućoj vodi kako bi se lakše gulile. Ocijedimo ih, ohladimo pod hladnom vodom i narežemo na kockice. U tavi ili loncu zagrijemo 1 dcl maslinovog ulja na kojemu prodinstamo kapulu, a kad je skoro gotova dodamo i češnjak. Još malo dinstamo i dodamo rajčice. Kuhamo na laganoj vatri dok voda ne ispari. Ponekad se može i dodavati po malo vode kako bi se umak duže kuhao i rajčica bolje smekšala. Umak možemo ostaviti ovako grublje konzistencije ili ga ispasirati pa bude lijepo tekući. Začini se solju, paprom i doda žličica šećera da ublaži kiselost rajčice i još se sve kuha nekoliko minuta. Na kraju se doda sjeckani svježi bosiljak.

 

Tko voli malo pikantniju varijantu, tijekom kuhanja može po želji dodati peperoncina.

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''