Stancija Kovačići svojim gostima nudi tradicionalna istarska jela, spremljenja sa posebnom ljubavlju chefa Vinka Frlana.

 

 

 

SVE ČARI KUHINJE STANCIJE KOVAČIĆI

 

 

 

Istarska gastronomija vjeran je odraz povijesnih, zemljopisnih i klimatskih značajki poluotoka te rezultat ispreplitanja raznih tradicija s pučkom kuhinjom baziranom na samoniklom bilju, aromatičnim začinima, sezonskom povrću, plodovima mora i maslinovom ulju.

 

Chef Vinko Frlan u svom meniju nudi raznolikost: u proljeće će vas iznenaditi divljom šparugom, ljeti pred vas rasprostrti morske plodove, a ujesen obavezno posegnuti za tartufom. Zimi se spremaju maneštre, kupus i pečene kobasice. Još je pregršt tradicionalnih jela u ponudi, a ne zaboravite ni istarska jela: domaći kruh, supu, redom djeliće starinskog istarskog življenja.

 

Chef Vinko u svojoj kuhinji priprema ribu i plodove mora, ali i tradicionalna jela od mesa. Svakako morate probati tradicionalni istarski pršut, rižu, jela s tartufima, posebno kuhano meso janjetine s kiselim ovčjim mlijekom, vino, juhu, gulaš te jela od govedine i svinjetine sa sezonskim začinima.

 

Od začina se dodaje svježi lovor, ružmarin, mažuran, bosiljak i kadulja. Kao i u većini kuhinja, maslinovo ulje je nezaobilazno.

 

Za desert se obično poslužuje voće (uključujući i kandirano): smokve, suho grožđe, bademi, sladoled i med, a kolači su  tradicionalni sa preljevima ,torte i palačinke.

 

Posjetite Stanciju Kovačići i okusite najbolje od obalne hrvatske kuhinje!

 

 

 

 

 

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''