RECEPT

 

Teleći ragu s mladim graškom i polpetama od začinskog bilja

 

 

Za 4 osobe

 

 

Sastojci:

 

Teletina od buta (600gr)

 

2 veće kapule

 

2 veće mrkve

 

200 gr. mladog graška

 

1 pomidor

 

2 žlice domaće salse ili pasate

 

0,2 l bijelog vina

 

Goveđi temeljac

 

 

Priprema:

 

Kapulu prodinstati na maslinovom ulju, dodati meso izrezano na sitne kockice i dinstati dok meso ne omekša cca 30min. Začiniti (sol i papar) dodati mrkvu izrezanu na male kockice, zaliti bijelim vinom, ostaviti da prokuha, podliti goveđim temeljcem i kuhati još 30 min.

 

Po želji dodati svježeg mažurana.

 

Kada je meso omekšalo i umak dobio željenu gustoću-prije posluživanja dodati mladi grašak  i sve zajedno prokuhati 10 min.

 

 

Polpeta od svježeg začinskog bilja

 

Svježe začinsko bilje: kopriva, srijemuš, koromač, …prokuhati šokirati u ledenoj vodi i dobro protisnuti.

 

Naribati 80 gr. tvrdog sira, spojiti s dva jaja i dvije žlice kukuruznog brašna.Začinsko bilje usitniti i pomiješati s dobivenom smjesom.Oblikovane polpetice peći na tavi ili u pećnicama na 175 ˚ C cca 6-7 min.

 

 

 

 

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''