TELETINA U PADELI – RECEPT

 

 

 

SASTOJCI:

 

  • teleće meso (rebra) -1 kg

 

  • ulje - 1 dcl

 

  • kapula - 150 g

 

  • list peršina - 15 g

 

  • vino bijelo - 1 dcl

 

  • papar

 

  • sol

 

  • ružmarin - 1 grančica

 

 

 

Priprema:

 

Teleća rebra oprati, posušiti, izrezati na 2-3 komada i malo popržiti na vrelom ulju.

 

Izvaditi ih i odložiti na tanjur.

 

Na preostalo ulje dodati isjeckanu kapulu, pržiti dok ne postane staklasta, te dodati isjeckan list peršina, grančicu ružmarina, papar i sol.

 

Doliti vino i ostaviti da zavrije.

 

Tada na umak vratiti propečena rebra, doliti vode ili bistre goveđe juhe toliko da meso do polovine bude pokriveno tekućinom.

 

Poklopiti i pirjati oko 30 minuta.

 

Poslužiti s prženim krumpirom.

 

 

 

 

 

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

RADNO VRIJEME: 12 - 23h

Utorkom NE RADIMO

U srpnju i kolovozu utorkom radimo od 18h

© 2016 Copyright d.istra

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''